MÜNCHEN – LEGOLAND – LINDAU – SALZBURG

Od 1. 6. do 4. 6. 2023 se je 49 učencev udeležilo interdisciplinarne ekskurzije v bavarsko prestolnico München. Srhljivi prizori iz koncentracijskega taborišča Dachau so po ogledu mogočne Arene Allianz kaj kmalu zbledeli. Utrujeni od dolge poti smo si na tribunah tega čudovitega stadiona malo oddahnili, si nakupili drese in žoge ter se odpravili proti našemu hotelu.

Drugi dan nas je prebudilo sonce in že kmalu po zajtrku smo lahko občudovali najnovejše avtomobile znamke BMW in si kakšnega kupili tudi za domov, žepnega,  seveda. Po opoldanski okrepčitvi smo se prepustili lepotam tega mogočnega mesta, si ogledali njegove znamenitosti in se z vlakcem popeljali čez olimpijski park. Sledila sta večerja in počitek.

Tretji dan nihče ni hotel zamujati, saj je bil pred nami najlepši in najzanimivejši del te ekskurzije. Legoland in na tisoče legokock ter seveda adrenalinske vožnje z vlakci, čolni in avtomobilčki, ki so nas tako prevzele, da sploh nismo opazili, kdaj se je dan prevesil v večer. Ostali sta nam samo še vožnja do hotela in večerja.

Ko nas je tudi zadnji dan pozdravilo jutranje sonce, nam je bilo jasno, kakšno srečo smo imeli z vremenom. Najprej smo se na poti ustavili v čudovitem mestu Lindau in se sprehodili do Bodenskega jezera. Na poti proti domu smo obiskali še Mozartovo mesto Salzburg in si kupili znamenite Mozartove kroglice.

Vožnja proti domu v nevihti in dežju je bila samo še pika na i naše nikoli pozabljene avanture v Nemčiji.

Hvala vsem, ki ste nam omogočili to izjemno doživetje.

Učenci 9. in 8. razredov.