V sredo, 8. 5. 2024, je v dopoldanskem času močno zadišalo v City centru pred trgovino Interspar v Celju, ko so četrtošolci naše šole za obiskovalce kuhali tradicionalne štajerske jedi.

V okviru projekta KuhnaPaTo so tri skupine učencev iz 4. a-razreda pod mentorstvom Bernarde Rebernak pripravile tri tradicionalne štajerske jedi. Pri interesni dejavnosti KUHARIJA večkrat zadiši iz gospodinjske učilnice, ko pripravljajo slovenske tradicionalne jedi, jedi iz reciklirane hrane, ali pa sodoben, zdrav, sezonsko obarvan obrok.

Učenci so spretni pri pripravi sladic in jedi na žlico, kar so potrdili obiskovalci, ki so se ustavili in  občudovali kuharsko vnemo učencev. Izredno so pohvalili okus, vonj in izgled pripravljenih jedi. V Celju so učenci za javnost v živo skuhali POHORSKI LONEC, spekli POHORSKO OMLETO in ŠTRUDL PO KONJIŠKO. Vse tri jedi so izjemno navdušile obiskovalce, sami pa so dobili pomembno kuharsko izkušnjo, krepili odlično timsko delo, se prijetno družili med sabo in si izmenjavali izkušnje tudi s kuharji še treh osnovnih šol.

In še nekaj spodbudnih besed obiskovalcev:

»Pohorski lonec sem jedla enkrat na Rogli, vaš je še bolj okusen. Pravi profesionalni kuharji ste! Tako mladi, pa že tako odlično znate kuhati. Bravo, pohvalno, da takšne aktivnosti in spretnosti spodbujate in razvijate v osnovni šoli. Ponosen sem na vas, tudi jaz sem nekoč obiskoval vašo šolo Ob Dravinji, ki se je takrat imenovala 1. osnovna šola.«