V šolskem prostoru učenci zelo težko pokažejo svoje prave sposobnosti in talente. Tega se na šoli zavedamo, zato smo na naši šoli v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport ter Agencijo SPIRIT Slovenija ponovno organizirali mini podjetniški tabor, ki je potekal v petek, 22. 9. 2023, in soboto, 23. 9. 2023.

V petek popoldne in soboto je na naši šoli potekal mini Podjetniški tabor. Udeležilo se ga je 33 učencev od 6. do 9. razreda. Učenci so predstavili svoje ideje, se razdelili v 8 skupin in s pomočjo mentorjev Nejca, Matica in Laure razvijali svojo idejo in izdelovali njen prototip. Pri tem so pokazali svojo ustvarjalnost in iznajdljivost ter nas izjemno presenetili s svojimi končnimi izdelki.

Na taboru so učenci ustvarjali Country snacks (škatlo z lokalno hrano), kornet šalčko, hladilno prevleko za vzglavnik, konjiško počivalnico, aplikacijo za zabavnejšo košnjo trave, premičnega robota za prenašanje šolskih torb, spletno trgovino z oblačili za ljudi manjše velikosti in škatlo za ustvarjanje praktičnih izdelkov za odrasle.

Na taboru smo podelili tudi 3 nagrade. Nagrado za DRUŽBENO KORISTNO IDEJO so prejele Anja, Lara, Lara, Ana in Lara, ki so oblikovale idejo za počivalnico na Konjiški gori.

Nagrado za NAJ PITCH, naj predstavitev so prejeli Vid, Miha, Maj, Urh in Aljaž, ki so oblikovali robota za prenašanje šolskih torb.

Nagrado za NAJ IDEJO pa je prejela ekipa JUKFRICO. Jure, Klemen, Val Franc in Iztok so izdelovali škatle za ustvarjanje praktičnih izdelkov za odrasle.

Udeleženci so pokazali kreativnost, voljo do dela in svoje sposobnosti, ki v šolskem vsakdanu ostanejo skrite. Vadili so veščine javnega nastopanja in se v procesu dela soočali tudi z raznimi ovirami, katere so s pomočjo mentorjev poskušali premagati. 

Čestitke vsem udeležencem in mentorjem za kvalitetno pripravljen in izpeljan tabor, za katerega upamo, da ga bomo še imeli priložnost ponoviti.

Svetovalna delavka

Suzana K. Breznik