Dragi devetošolci, spoštovani starši!

Sporočamo vam, da so bile na izbrane srednje šole v sredo, 31. 3. 2021, odposlane Prijave za vpis v začetni letnik srednje šole.

16. 4. 2021 bo na spletni strani MIZŠ objavljeno številčno stanje oddanih prijav, ki bo prvi pokazatelj kje se v tokratnem vpisnem postopku lahko pričakujejo omejitve vpisa. Kot je določeno z razpisom in rokovnikom pa imajo potem kandidati možnost, da do 22. 4. 2021 do 14. ure svojo prijavo iz kakršnikoli razlogov morda prenesejo v drug izobraževalni program ali na drugo srednjo šolo.

Prenos prijav bo potekal elektronsko tako, da kandidati na izbrano srednjo šolo, kjer so oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca posredujejo skenirano/fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in starša, v kateri pisno zaprosijo, da svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo (obrazec za prenos prijave in seznam elektronskih naslovov svetovalni delavcev najdete v priponki).

Obenem vam svetujemo, da spremljate tudi informacije, ki jih bodo v zvezi z izvedbo prijavno – vpisnega postopka vse srednje šole sproti objavljane na svojih spletnih straneh.

Kakršnakoli vprašanja v povezavi z vpisnim postopkom lahko naslovite na svetovalna.sluzba@obdravinji.si ali pokličete na 03 757 27 33.

Lep pozdrav,

Ingrid Dorner Radosavljević,

šolska svetovalna služba